Нова година празнувах в Девин, гледките са страшно красиви, но пътят до Цанков камък е пълен отврат, сигурно не е ремонтиран откакто е построен. По добре е на отиване да се кара, че по бавно и по-лесно се избягват дупките, после през Широка лъка за Пампорово. Като цяло аз преди 3 години обиколих Родопите и пътищата бях задоволителни.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от SnapLackOfTraction Покажи съобщениеНова година празнувах в Девин, гледките са страшно красиви, но пътят до Цанков камък е пълен отврат, сигурно не е ремонтиран откакто е построен. По добре е на отиване да се кара, че по бавно и по-лесно се избягват дупките, после през Широка лъка за Пампорово. Като цяло аз преди 3 години обиколих Родопите и пътищата бях задоволителни.
Comment
-
Колеги някой да ме насочи към специфичен магазин в София от където мога да си взема масла за хидравликата и селеспийда (TUTELA GI/A, TUTELA CAR CS SPEED)?
Също така знаете ли как се сваля пластмасовото покритие за огледалото от вътрешната страна на вратата, че ме е страх да го напъна да не счупя нещо? На някакви щифтове ли е?
https://drive.google.com/file/d/0B12...ew?usp=sharingAlfa Romeo GT '04 2.0 JTS Selespeed Distinctive
Alfa Romeo 156 '98 1.8 T Spark - EX
Comment
-
Вчера на една автомивка ми счупиха филтърната кутия, ама тва е друга бира.Тая бира дето ме интересува е, че на " "новата" на самия капак от вътрешната страна има един дифузьор под формата на коничен накрайник.На старата нямаше, явно го е била хванала липсата по някаква причина.Та въпросът ми е какво влияние оказва на двигателя, защото като сякаш малко по мудна стана в ниските ама може и да си внушавам, пък и с тоя дъжд и тия пишман шофери не ми се удаде да я настъпя, поне няколко пъти разбрах че спирачките бачкат.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
За турбодизеловите автомобили е вредно, защото при тези обороти на двигателя работи и турбото. Като спре двигателя турбото продължава да се върти известно време, но понеже двигателя е спрял и маслената помпа също е спряла и не подава масло към турбото. Това е теоретично.
Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщениеЗа турбодизеловите автомобили е вредно, защото при тези обороти на двигателя работи и турбото. Като спре двигателя турбото продължава да се върти известно време, но понеже двигателя е спрял и маслената помпа също е спряла и не подава масло към турбото. Това е теоретично.
Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..
Comment
-
Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщениеЗа турбодизеловите автомобили е вредно, защото при тези обороти на двигателя работи и турбото. Като спре двигателя турбото продължава да се върти известно време, но понеже двигателя е спрял и маслената помпа също е спряла и не подава масло към турбото. Това е теоретично.
Колегата иска да каже , че най-лошото нещо за кола с турбо е да се форсира преди да се изгаси мотора / като стар камион/. Затова след тежък режим на каране се препоръчва 1-2 мин да поработи на празен ход преди да се изгаси.Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
Peugeout 2.2 HDI 133+++
Alfa 159 +++ next
Comment
-
Не съм уточнявал при колко оборота не работи турбото. Колегата Alfa Romeo Forever е споменал 2000 и 2500 об./мин. При 2500 е кофти да гасиш директно.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
Интересно как гасят реактивните двигатели.Засмукването на двигателя създава някакъв поток на въздуха.При ниски обороти турбото не може да нагнети по голям поток от естествено засмукания.Започва да "работи" когато потока създаден от него превиши естествения поток от засмукването на буталата.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеИнтересно как гасят реактивните двигатели.Засмукването на двигателя създава някакъв поток на въздуха.При ниски обороти турбото не може да нагнети по голям поток от естествено засмукания.Започва да "работи" когато потока създаден от него превиши естествения поток от засмукването на буталата.
Щом се върти значи "работи", дали обаче има някакво кпд е друг въпрос...
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеА защо се гаси двигателя на 2000-2500 обората.
Ми споменаха ми , че така като загасиш мотора ( в леки обороти ) оставя нафта в дюзите , и сутрин примерно палиш по лесно .. но си нямам никаква представа дали е така принципно и ми беше интересно да разбера дали този вид гасене на колата би било вредно по някакъв начин за нея .Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..
Comment
Comment